App Store’un 2016 karnesi

0
236

Apple tarafından yayınlanan App Store istatistikleri dikkat çekici veriler içeriyor. Yeni yıla rekorla giren App Store, 2016’da önemli başarılar elde ederken, geliştiricilerine de 20 milyar $ ödedi.

Geride bıraktığımız 2016 için durum değerlendirme raporları gelmeye devam ediyor. Endüstri devi Apple’ın App Store için yayınladığı istatistikler dikkat çekici zira 2016 yılı şirketin yazılım ekosistemi için yepyeni rekorlara ev sahipliği yapmış gibi görünüyor. Gelin şimdi hep birlikte Apple’ın istatistikleriyle App Store’un 2016 macerasına göz atalım.

• 155 ülkede hizmet veren App Store şu anda 2,2 milyon uygulama sunuyor. Bu da geçtiğimiz yıla göre %20 daha fazla uygulama demek.

• Bu yıl içinde iMessage için de bir App Store açarak iPhone ve iPad kullanıcılarına 21.000’den fazla iMessage uygulaması sunduk.

• iOS 10’un kullanıma sunulmasıyla birlikte, iPhone ve iPad müşterileri şimdi mesaj göndermek, birini geri aramak, fotoğraf aramak, araç bulmak, ödeme yapmak ve hatta bir antrenmana başlamak, bu antrenmanı durdurmak veya duraklatmak için Siri’yi kullanabiliyorlar. Üstelik hepsini uygulama içinden yapabiliyorlar.

• App Store’un abonelik geliri 2015’e göre %74 artarak 2,7 milyar dolara ulaştı.

Sadece bunlar da değil elbette. Yılbaşı günü, App Store tarihinin yeni bir rekoru gerçekleşti ve tek bir günde 240 milyon dolarlık satış gerçekleştirildi. Böylesi başarıda App Store ekibinin yılbaşına özel içerik düzenlemeleri sunmasının etkisi de büyük oldu diye düşünüyorum. Yeni yıl temalı film ve müzikler, yapılan kampanyalar ve yeni içerikler derken, App Store tek gün rekorunu kırarak güçlü bir başlangıç yapmış oldu.

Apple geçen sene ekosistemindeki geliştiricilere tam 20 milyar dolar ödemiş. Bir önceki yılın aynı dönemine göre %40’lık artış anlamına geliyor bu. Aslına bakılırsa tek başına bu veri bile, bugün kimi uygulamaların ilk defa Apple dünyasında çıkması veya sadece App Store özelinde ilerlemesinin bir nedeni olarak değerlendirilebilir çünkü dile kolay ama 20 milyar dolar geliştirici ekosistemi için gerçekten çok önemli bir rakam.

• 2017 Yılbaşı Günü 240 milyon dolarlık satış rakamıyla App Store’un bugüne kadar en fazla satış yaptığı gün oldu.
• Geliştiriciler 2016’da 20 milyar dolar kazandı. Bu 2015’e göre %40’lık bir artış demek.
• Super Mario Run, hem Noel’de hem Yılbaşı Günü en fazla indirilen oyun oldu.

• Super Mario Run ve Pokemon Go, 2016 yılının tüm dünyada en fazla indirilen 10 oyunu arasında yer aldı. En fazla indirilen oyun ise Pokemon Go oldu.

• ABD, Çin, Japonya ve Birleşik Krallık en çok kar getiren global pazarlar oldu ve Çin pazarı bir yıl içinde %90 büyüdü.
• En çok kazanan geliştiriciler Çin, Finlandiya, Japonya, ABD ve Birleşik Krallık’tan çıktı. Çin’deki Tencent ve NetEase şirketleri ilk iki sırayı alırken, onları Finlandiya merkezli Supercell takip etti.
• App Store ayrıca, World Wildlife Fund ve (RED) ile birlikte iki kampanya başlattı: Apps for Earth ve Games for (RED). Bu kampanyalar, tüm dünyadaki müşterilerin kolayca gezegenimizdeki yaşamın korunmasına yardımcı olarak ve AIDS ile mücadeleye katılarak fark yaratmalarını sağladı. Bu kampanyalara katılan geliştiricilerin oluşturdukları özel içerikler, bu iki kuruluşun toplam 17 milyon dolar toplamalarına yardımcı oldu.

Kaynak:DH

Önceki İçerikÇevrenizdeki Radyasyon, Cebinize Geliyor!
Sonraki İçerikİlk 8GB RAM’li telefon: Asus ZenFone 3 AR
Teknolojiye intel pentium/celeron, ali, amd, 286, 386, i486dx2 lerle i/o kartlar, jumperlarla, unix, MsDos, windows3.x işletim sistemleri eşligin de, başta yapa boza başlayıp hızla gelişen ve değişen teknolojinin hurdaları arasından sıyrlıp yarınımız olan mobil teknolojiler ile devam etmekteyim. 1982 de Ankara da doğdum. Ticari olarak yaklaşık on iki yıldır bilişim ve iletişim sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların, satış, pazarlama, eğitim ve teknik destek alanlarını kapsayan ticari fonksiyonların da, önceleri uzman daha sonra ise yönetici pozisyonlarında görev aldım. Özellikle son 5 yıldır şirketlerin ticari hayatın rekabetçi ortamına daha kolay adapte olabilmelerini sağlayan ekip yönetimi satış-pazarlama, müşteri odaklılık ve teknik eğitmenlik projelerinde görev yaptım. Son bir kaç yıldır markaların sosyal mecralar üzerin de, online itibar, marka bilinirliği üzerine yoğunlaşıyorum. Rekabetlerin sanal ortama taşınması ile sosyal medya, eticaret portallarının kurulum aşamalarına danışmanlıklar yapmaktayım.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.