Android Güvenlik Yamaları Yakında Daha Hızlı Gelecek!

0
231

Android’in en büyük problemlerinden biri olan düzensiz güncellemeler, Google’ın yeni raporuna göre tarihe karışmak üzere.

Google, güvenliğini sürekli olarak geliştirmek üzere çalıştığı Android‘in geçen seneki güvenlik performansını yeni raporuyla paylaştı. Bununla kalmayan Google, 2017’de üreticilerin güvenlik yamalarını ve güncellemelerini daha hızlı dağıtmalarını sağlamak istiyor.

Apple kendi donanımını ürettiğinden, kendi platformunu hızla güncelleyebiliyor. Google ise yavaş güncellemeleriyle ünlenen Android için bir çözüm üretmek istiyor. Android Security Team’den Adrian Ludwig ve Mel Miller‘a göre Google, 2017’de üreticilerin güvenlikle ilgili güncellemeleri daha düzenli ve hızlı bir biçimde sunmasını kolaylaştıracak. Firma bunun yanında makine öğrenimini kullanarak Google Play Store’daki ve Google Play Store dışındaki zararlı uygulamaları yakalama yeteneğini “önemli ölçüde” geliştirmeyi umuyor.

Google’ın ana raporuna göre Android, Smart Lock, Safe Browsing ve üçüncü parti geliştiricilere özel güvenlik API’ları yoluyla geçen sene önemli güvenlik özellikleri kazanmıştı. Android’in uygulamaları doğrulamaya yarayan Verify Apps işlevinin 2015-2016’dan itibaren Google Play Store uygulamalarının zararlı etkinliklerini rekor seviyede düşürdüğü söyleniyor. Buna yüzde 50’nin üzerindeki trojan yükleme oranının yüzde 0,016’ya düşmesi de dahil. Google, mobil platformu kullanan kullanıcıları 1.4 milyardan fazla zararlı yazılımdan koruduğunu açıklamış durumda.

Arka kapıların ve izinsiz yükleyicilerin de oranı, 2016’da yüzde 1’lere düşmüş bulunuyor. Sert bir darbe alan olta saldırılarının yüzde 70’ten yüzde 0,0018 yükleme oranına düştüğü gözleniyor. Google’a göre 2016 sonu itibariyle Google Play’den yüklenen uygulamaların yalnızca 0,05’i zararlı idi. 2015’te ise bu oran yüzde 0,15’lerdeydi.

Daha fazlasıyla ilgileniyorsanız, Google’ın paylaştığı Android webinar’ını aşağıda izleyebilirsiniz:

Kaynak:ChipOnline

Önceki İçerikSamsung’dan Gear S3 ile ilgili sürpriz duyuru
Sonraki İçerikNASA, Gezegenler Arası İletişime El Attı
Teknolojiye intel pentium/celeron, ali, amd, 286, 386, i486dx2 lerle i/o kartlar, jumperlarla, unix, MsDos, windows3.x işletim sistemleri eşligin de, başta yapa boza başlayıp hızla gelişen ve değişen teknolojinin hurdaları arasından sıyrlıp yarınımız olan mobil teknolojiler ile devam etmekteyim. 1982 de Ankara da doğdum. Ticari olarak yaklaşık on iki yıldır bilişim ve iletişim sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların, satış, pazarlama, eğitim ve teknik destek alanlarını kapsayan ticari fonksiyonların da, önceleri uzman daha sonra ise yönetici pozisyonlarında görev aldım. Özellikle son 5 yıldır şirketlerin ticari hayatın rekabetçi ortamına daha kolay adapte olabilmelerini sağlayan ekip yönetimi satış-pazarlama, müşteri odaklılık ve teknik eğitmenlik projelerinde görev yaptım. Son bir kaç yıldır markaların sosyal mecralar üzerin de, online itibar, marka bilinirliği üzerine yoğunlaşıyorum. Rekabetlerin sanal ortama taşınması ile sosyal medya, eticaret portallarının kurulum aşamalarına danışmanlıklar yapmaktayım.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.